محل تبلیغات شما
مهریه چیست؟
در بسیاری از فرهنگ ها پیوند ازدواج سیستمی از مبادله اموال و کالاها را نیز به همراه دارد. مهریه که بیشتر در فرهنگ های شرقی مانند چین و ژاپن که جوامع اسلامی و بسیاری از ملل و آفریقا رواج دارد، مبلغی است که داماد در هنگام ازدواج به عروس یا خانواده‌اش می پردازند، یا بر عهده می گیرد که در زمان دیگری بپردازد. در دوران باستان در برخی جوامع، رسم مهریه به صورت کار و خدمت داماد برای خانواده عروس در طی یک مدت معین، اعمال می شده است. در داستان ازدواج حضرت موسی علیه السلام با دختر حضرت شعیب علیه السلام که قرآن کریم آن را نقل کرده، و همین مطلب اشاره شده است. ویژگی نظام حقوقی اسلام در مقایسه با دیگر نظام های حقوقی آن است که ضمن پذیرش و رسم مهریه، عروس را مالک بی قید و شرط مبلغ مذکور می‌داند و برای خانواده عروس سهمی در مهری قائل نیست، هرچند در خانواده های بی بضاعت عملا پدر عروس سهم بیشتری از مهریه را به خود اختصاص می‌داد است. همچنین بر خلاف سنت رایج بعضی جوامع آفریقایی که خانواده عروس را مم می ساخت در صورت ادامه ندادن دختر به زندگی با شوهر، مهریه را مسترد نماید، در نظام اسلامی تملک مهریه توسط زن قطعی تلقی می شود و طلاق یا مرگ شوهر تاثیری در این جهت ندارد.(برگرفته از کتاب اسلام و جامعه شناسی خانواده ،تالیف حسین بستان)
مهریه، یک سنت اسلامی و فرهنگی است .مهریه، هدیه ای است از سوی مردی که خواهان وصلت و شویی با زن مورد نظر است که در حین ازدواج به زن پیشکش می شود. مهریه ،یک نوع احترام و محبت به زن است جهت جلب نظر او در قبول همسری و وسیله ای برای بیان علاقه و صداقت مرد به زنی است که همسر آینده او خواهد شد در ضمن، مهریه را کابین و صداق نیز می گویند که نشانه صداقت مرد می باشد .قرآن کریم مهر را به عنوان هدیه و عطیه ای از طرف مرد و زن بیان می کند و می فرماید و اُتوا النَّساءَ صَدُقاتِهِنَّ نِحلَتً فَاِن و طِبنَ لَکُم عَن شَیء مِنهُ نَفساً  فَکُلُوهُ هَنیئاً مَریئاً.یعنی و مهر ن را به طور کامل به عنوان یک بدهی یا عطیه به انان بپردازید و اگر آنها چیزی از آن را با رضایت خاطر به شما بخشند حلال و گوارا مصرف کنید.
 مهریه نباید سنگین باشد چون ممکن است به ایجاد دشمنی منجر شود. امام علی علیه السلام می‌فرمایند: لا تَغالُوا بِمُهُورِ النساءِ فتَ عداوَهً . یعنی: مهر ن را زیاد تعیین نکنید که موجب دشمنی خواهد شد. شاید بعضی از علل این مسئله آن باشد اولا این کار موجب ترویج روحیه تفاخر و چشم و هم چشمی که کاری کودکانه و ابلهانه است، می گردد و همین باعث ایجاد عداوت بین افراد می گردد. ثانیاً در این گونه ازدواج ها، ممکن است تکیه زن به جای تلاش بر ترویج روحیه محبت و صفا و از راه‌های مسالمت‌آمیز مسائل را حل کردن، بیشتر بر سنگینی مهریه خود باشد و همین باعث ایجاد اختلاف در روابط و دشمنی بین دو همسر و اطرافیان آنها گردد. از طرف دیگر، برخی معمولاً خانواده های پسران بر کم بودن مهریه، تکیه بیش از حد می کنند و مراتب سنت بودن و استحباب آن را متذکر می‌شوند. نیکو بودن کمی مهریه مورد انکار کسی نیست، اما این زمانی نیکوتر خواهد بود که واجبات و ضروریات دیگر، از جمله تحقیق طرفین از یکدیگر، دارا بودن شرایط ازدواج، متخلق بودن به اخلاق نیکو و . در طرفین متحقق و سوی آنها رعایت شده باشد. به علاوه علت طلاق همیشه ناسازگاری و عدم تفاهم اخلاقی نیست. مواردی از طلاق وجود دارد که علل دیگری چون بروز یک بیماری سخت و مزمن مثل بیماری‌های شدید روانی یا عفونی مزمن و. دارد و اتفاق می‌افتد که دو طرف در این موارد با رضایت و توافق یا به حکم قانون، از هم جدا می‌شوند. بنابراین باید مهریه به حدی باشد که زن بتواند تا مدتی قابل قبول، زندگی خود و فرزند یا فرزندان خود را اگر داشته باشد اداره و از گرفتاری در چنگ فقر و فساد و مردن در گوشه ای به خاطر بیماری و یا بی پولی در امان بماند.(موفقیت جوانان در انتخاب همسر تالیف دکتر داوود عرفانی
کل مطالب برگرفته از کتاب انچه یک خانواده باید بداند مولف احمدامیری پور

 

 

ازدواج ، آداب خواستگاری

ازدواج از دیدقران،مشاوره ازدواج

ادامه ی زبان عشق،مشاوره ازدواج

مهریه ,زن ,خانواده ,عروس ,ازدواج ,یک ,است که ,و همین ,علیه السلام ,مهریه را ,در این

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

انا اعطیناک الکوثر